– Secondhandbutiken ”lilla Giraffen” i Ängelholm har gett oss bidrag med jämna mellanrum. Ett bidrag som har gjort det möjligt att köpa både leksaker, pussel och barnböcker. Det bidraget som ges från denna fantastiska kvinna som driver butiken används för att sätta guldkant för barnens vardag när de bor på vårt skyddade boende. Det betyder mycket för barnen och vi vill Tacka Dig Beatrice för att Du tänker på oss när Du vill ge bidrag.

– För några månader sedan kontaktades vi av en kvinna vid namn Sabina. Denna kvinna hade den vidsyntheten att tänka på de personer som befinner sig i en mycket svår livssituation. Så svår att de inte kunnat bo kvar i sitt hem utan lämnat allt och fly för sitt och sina barns säkerhet. De som befinner sig i ett skyddat boende på Skyddsjouren i Ängelholm. Sabina ville tillföra chansen att få känslan av vardag. En vardag som för de flesta andra tas för givet. Att behöva lämna allt och fly är långt ifrån någon man kan förbetad sig på. För de flesta av oss är fredagen den dag som vi älskar mest av alla dagar. En dag som inbjuder till avslappning och ”fredagsmys”. Sabina ville ge denna känsla vidare till de personer som lever i våra boenden. Varje vecka bjuder denna fantastiska Sabina alla våra boende kvinnor, män och deras barn på ”fredagsmys”. Det innebär att varje boende får en påse med en massa godsaker att umgås kring på fredagskvällen.

En gåva som har gjort att fredagen åter kan få vara speciell och så nära det ”normala” man kan komma i en helt fullständigt onormal situation.

Ett stort Tack Sabina för en gåva som betyder mycket.

Comments are closed.

webmaster: patrikmoree@gmail.com