Våra skyddade bostäder

Skyddsjouren Ängelholm har flera skyddade bostäder. Tre av dessa är kollektiv, där flera personer kan bo med sina barn. Vi har sammanlagt plats för sexton vuxna och nästan obegränsat antal barn som kan bo hos oss samtidigt. Om en sökande har husdjur finns möjlighet att ta med detta husdjur i våra bostäder. Vi har även en skyddad bostad som är anpassad för personer med funktionsnedsättning.

Vi har valt att höja vår kompetens när det gäller personer som lever med hedersproblematik och detta har resulterat i att vi på Skyddsjouren i Ängelholm har gedigen kunskap i att möta just dessa människor. Till följd av detta kan vi erbjuda två utav våra skyddade bostäder som är särskilt anpassade för personer som flyr från hedersproblematik.

Våra varmt möblerade bostäder är noggrant planerade, vår tanke är att det skall vara som ett steg närmare något eget. Man sköter exempelvis själv sina matinköp och lagar mat i lägenheten. Här finns också leksaker för barnen och särskild plats i bostaden som är välkomnande för dem.

När man skrivs in i vår skyddade bostad går vi alltid noggrant igenom vad som gäller och vad som ingår. På så vis är det tänkt att skapa trygghet och utrymme för den boende att återhämta sig och planera för framtiden.

Comments are closed.

webmaster: patrikmoree@gmail.com